Binair01 at Trefpunt Festival
|▬▬▬▬▬▬▬▬ L I N E - U P ▬▬▬▬▬▬▬▬|

① 19:00 - 20:00 Gaspár (BE // jazzpop.balkan.funkyfolk)
See below for more info (NL)
▸ goo.gl/NED0AL

② 20:30 - 22:00 Gaye Su Akyol (TUR // arabesk.surf.psy)
See below for more info (NL)
▸ goo.gl/0SG1zV

③ 22:30 - 00:00 Systema Solar (COL // cumbia.hiphop.reggaetón)
See below for more info (NL)
▸ goo.gl/lBJODx

④ 00:30 - 01:45 Bernard Orchestar (BE // balkan.brass.gypsy)

See below for more info (NL)

▸ goo.gl/KD7Q68


⑤ 02:00 - 05:00 Mnsr Zéro DJ-SET (resident binair01)
Zie onder voor meer info
▸ mixcloud.com/mnsr_zér0

|▬▬▬▬▬▬ S O U N D & I M A G E ▬▬▬▬▬▬|

▸ Aftermovies binair01

▸ playlists on website binair01

▸ playlists on deezer

▸ mixtapes on mixcloud

▸ playlists on soundcloud


|▬▬▬▬▬▬▬ M O R E I N F O ▬▬▬▬▬▬▬|

① Gaspár (BE // jazzpop.balkan.funkyfolk)

Gloednieuwe Gentse trots Gaspár waait fris doorheen jazzpop, balkan, funky ritmes en meeslepende folkarrangementen. Met muzikanten uit onder meer Les Bandits de BellevilleEvil Empire Orchestra en Broesbestaat de 7-koppige band uit een potige ritmesectie ondersteund door blazers en de heerlijke stem van zangeres Mira zwevend op lyrische vioolmelodieën – soms melancholisch, soms solide, maar altijd lichtvoetig en dansbaar.
De perfecte opener van een nacht vol muziekdiversiteit uit vier windstreken.

② Gaye Su Akyol (TUR // arabesk.surf.psy)

‘Deze Turkse zangeres moet u vanavond leren kennen’, kopte De Morgennaar aanleiding van haar passage in Brussel. Gaye Su Akyol is de laatste rijzende ster uit de progressief muzikale smeltkroes die Istanbul heet. Ze draagt eeuwen Turkse vernieuwende psychedelische popmuziek mee, maar verwerkt die tot een geheel eigen geluid. Messcherp aangevuurd door haar geoliede band wisselt ze vlot tussen lyrische, dromerige sferen van traditionele Arabeske melodieën en snijdende gitaren op stevige surfritmes en beukende drums.

③ Systema Solar (COL // cumbia.electrolatin.hiphop.reggaetón)

De headliner van vanavond komt uit die andere belangrijke muzikale smeltmetropool: Bogotá, Colombia. Systema Solar is één van de belangrijkste Afro-Colombiaanse bands van de laatste decennia. Ze brengen een soundsystem style performance met waanzinnige visuals op muziek die het midden houdt tussen Colombiaanse cumbia, electronic dance, Latijnse ritmes en hiphop met breakbeats. Hun muziek is zo dansbaar, creatief, wendbaar en kleurrijk dat geen kat blijft stil zitten.

④ Bernard Orchestar (BE // balkan.brass.gypsy)

Vet je spieren in voor het eerste pur sang balkanfeest van de Gentse Feesten, want dit is koperblinkende brass van het zuiverste soort. Het 12-koppige Brusselse Bernard Orchestar maakt van Oost-Europese composities en arrangementen onweerstaanbaar aanstekelijke retro-moderne balkan feestmuziek. Een brass fanfare die dansen blaast tot Sint-Jacobs één grote dansvloer wordt; het moment waarop de party helemààl loos gaat!


⑤ Mnsr Zéro (BE // resident dj binair01)

De sets van resident binair01 dj mnsr zér0 zijn verrassende mengelmoezen van vette balkan met een knipoog gipsy, strakke elektrische cumbiabeats op eclectische afrolatinoriffs, hete Spaanse flamenco nuevo smeltend op übercooled Scandinavische swing-hiphop, rumba Catalána versus African clubzouk, aanstekelijke ska die Franse jazz manouche besmet, fragiele tango verslindende reggaetónklauwen, Arabische raps in gevecht met uptempo klezmer. De mixes zitten tjokvol ritmevariaties en zijn een verademing voor dansadepten op zoek naar uitdagingen die verder reiken dan de simpele beats van oppervlakkige radiomuziek.